StoryEditor

Magyar Nemzet: Na Slovensku rátajú s udavačskou vlnou

28.06.2005, 13:11
Autor:
TASRTASR

Už záleží iba na prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi, či na Slovensku začne platiť zákon o preukazovaní pôvodu majetku. Parlament zákon navrhovaný Robertom Ficom prijal ústavnou väčšinou, konštatuje dnešné vydanie maďarského denníka Magyar Nemzet.
Konzervatívny denník podrobne informuje o zákone a dodáva, že z politikov sa proti nemu búri jedine Vladimír Mečiar tvrdiac, že právna norma je protiústavná.
O Mečiarovom názore môže vysloviť rozsudok iba ústavný súd, skutočnosťou však je, že na Mečiarove námietky vrhá tieň takmer sedem rokov sa ťahajúci prípad obnovy domu Elektra v Trenčianskych Tepliciach za 40 miliónov korún, ktorých pôvod nikdy nevedel dokázať, dodáva denník.
Inou otázkou je, že slovenskí pozorovatelia nazývajú zákon čírym prejavom chemicky čistej formy populizmu, ktorého parlamentnú podporu možno vysvetliť výhradne blížiacimi sa voľbami. Na Slovensku očakávajú v tejto súvislosti udavačskú vlnu, uzatvára Magyar Nemzet.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 12:12