StoryEditor

Izraelskí vojaci začali vyháňať židovských extrémistov z okupovaného domu

29.06.2005, 16:49
Autor:
TASRTASR

Izraelskí vojaci začali dnes vyháňať skupinu mladých židovských osadníkov z opusteného domu v pásme Gazy, ilegálnym spôsobom obsadeného začiatkom tohto týždňa.
Desiatky radikálnych mladíkov, ktorým pribehli na pomoc ďalší kolonisti, sa dostali do konfliktu s približne 50 vojakmi. Príslušníci regulárnej armády vzburu potlačili a jej vodcov odviezli vojenským vozidlom na podrobné vypočúvanie. Zatiaľ nie je známe, či pri zrážke osadníkov s policajtmi niekto utrpel zranenia.
Úrady židovského štátu predtým v tejto časti autonómneho pásma Gazy nariadili demoláciu 11 budov. Dôvodom striktného opatrenia boli obavy, že by mladí židovskí kolonisti tieto objekty mohli zneužiť ako základne odboja proti stiahnutiu izraelských vojakov a osadníkov z pásma Gazy, ktoré by sa malo začať v polovici augusta a ukončiť v septembri tohto roku.
V utorok zadržali izraelskí vojaci v tej istej časti pásma Gazy najmenej päť mladých židovských extrémistov, ktorí do členov armády, podporovaných niekoľkými policajtmi, hádzali kamene.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 20:12