StoryEditor

V Iraku zadržali dvoch Rumunov pre podozrenie zo špionáže

31.01.2007, 15:31
Autor:
SITASITA

Dvoch rumunských zamestnancov zadržali koaličné sily v Iraku pre podozrenie zo špionáže. V stredu o tom informovalo rumunské ministerstvo zahraničných vecí. K zadržaniu došlo ešte pred tromi mesiacmi. "Rumunské veľvyslanectvo v Bagdade o zatknutiach informovali 7. novembra a diplomat z nášho veľvyslanectva sa s týmito dvoma zadržanými mohol stretnúť 26. novembra," povedala hovorkyňa ministerstva Corina Vintanová. "Sú v dobrom zdravotnom stave a podmienky ich zadržiavania sú prijateľné," dodala.
Elektrikár Nelu Ilie (41) a tesár Adrian Ganceanu (39), ktorí pracovali pre americkú firmu, boli zatknutí 31. októbra neďaleko Bagdadu, pretože fotografovali a filmovali americké vojenské zariadenia. Podľa vyhlásenia tlačovej kancelárie koaličných síl, ktoré citoval rumunský denník Evenimentul Zilei, ak sa proti Rumunom nájde dostatok dôkazov, môže ich súdiť iracký hlavný trestný súd.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 13:47