StoryEditor

Izrael pripravuje odovzdanie ďalšieho mesta Palestínčanom

27.04.2005, 16:28
Autor:
TASRTASR

Izrael sa pripravuje na odovzdanie ďalšieho mesta na západnom brehu Jordánu Palestínskej autonómii. Podľa informácie izraelského rozhlasu by malo ísť o Kalkílíju, ktorú by izraelské bezpečnostné zložky mohli odovzdať do správy palestínskej strany na budúci týždeň.
Podmienkou odovzdania Kalkílíje je však konfiškácia zbraní palestínskych militantov z dvoch miest, v ktorých je za bezpečnosť zodpovedná už palestínska strana - Jericha a Túlkarmu.
Izraelský premiér Ariel Šaron a palestínsky prezident Mahmúd Abbás sa na summite v Šarm aš-Šajchu 8. februára dohodli na odovzdaní piatich palestínskych miest na západnom brehu Jordánu. Po odovzdaní Jericha a Túlkarmu sa však tento proces zastavil s odôvodnením, že palestínska strane neplní svoje záväzky a neodzbrojila palestínskych militantov. Palestínsky prezident M. Abbás však pred izraelskými novinármi minulý týždeň vyhlásil, že Palestínska autonómia zabavila nelegálne držané zbrane v oboch mestách.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. máj 2024 17:28