StoryEditor

Paroubek popiera rokovania o zlúčení ČSSD so Smerom

16.02.2007, 12:22
Autor:
SITASITA

Predstavitelia Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) vrátane jej predsedu a bývalého premiéra Jiřího Paroubka popierajú správy o údajných tajných rokovaniach o zlúčení strany so slovenským Smerom. Pre české Lidové noviny (LN) tieto informácie poprel okrem iných aj Parobkov poradca a bývalý minister obrany Jaroslav Tvrdík, ktorý mal podľa niektorých informácií tieto rokovania viesť za českú stranu.
"Nie, nie, o tomto nerokujem. Ak vám potvrdili, že o tom rokujem ja, tak je to nezmysel," citujú Tvrdíka LN. Poradca bývalého premiéra tvrdí, že ak by takéto rokovania prebehli, určite by o tom vedel. "Diskusie o prepojení tých dvoch strán názvom alebo tak, na rokovaniach, na ktorých som ja bol, nezazneli," povedal Tvrdík.
Podľa informácií LN má o zlúčenie oboch strán záujem najmä ČSSD, a to aj pre finančné požiadavky právnika Zdeňka Altnera voči tejto strane. Predseda strany Paroubek to však rozhodne popiera: "Nie, my sa usilujeme o mimosúdne vyrovnanie s Altnerom, a o zlúčenie so Smerom sa neusilujeme vôbec," cituje premiéra denník.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 06:15