StoryEditor

Turecku údajne nehrozí žiadna vážna hrozba v súvislosti s vtáčou chrípkou

14.10.2005, 08:54
Autor:
TASRTASR

Tureckému obyvateľstvu nehrozí žiadna vážna hrozba v súvislosti s vtáčou chrípkou. Uviedlo to dnes tamojšie ministerstvo zdravotníctva.
Podľa jedného z predstaviteľov ministerstva Turana Buzgana Turecko prijalo všetky nevyhnutné opatrenia, aby sa predišlo možnému vypuknutiu chrípkovej epidémie.
"V tomto štádiu nehrozí tureckej spoločnosti žiadna rozsiahla chrípková epidémia," povedal Buzgan.
Uviedol to krátko po tom, ako eurokomisár pre zdravie a ochranu spotrebiteľa Markos Kyprianu informoval, že kmeň vtáčej chrípky objavený nedávno v Turecku je rovnaký ako ten, ktorý už v Ázii od roku 2003 zabil viac ako 60 ľudí.
Podľa Buzgana sa zatiaľ vírus nedokáže šíriť z človeka na človeka a nie je potrebné špeciálne zaočkovávať iné než rizikové skupiny ľudí, napríklad pracovníkov hydinárskych fariem.
Turecký predstaviteľ apeloval na obyvateľov, aby nepanikárili a nehrnuli sa hromadne do lekární v snahe zásobiť sa liekmi. Dodal, že v krajine je dostatok liekov na to, aby sa situácia dala v prípade potreby náležite zvládnuť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 08:59