StoryEditor

Najmenej 31 obetí útoku na šiitské predmestie Bejrútu

09.08.2006, 09:13
Autor:
SITASITA

Počet obetí utorňajšieho náletu izraelskej armády na južné šiitské predmestie Bejrútu stúpol na 31. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním na zdroje z miestnej nemocnice. Ďalších 75 ľudí bolo pri útoku zranených. Na toto predmestie Izrael až do pondelka neútočil a - na rozdiel od iných južných predmestí libanonskej metropoly - bolo až doteraz obývané.
Ďalších najmenej trinásť ľudí zahynulo pri utorňajších leteckých útokoch izraelskej armády na libanonské mesto Ghazíja, nachádzajúce sa juhovýchodne od prístavného mesta Sajdá. V jednej z budov, na ktorú izraelské letectvo zaútočilo, býval podľa miestnych obyvateľov šejk Mustafa Chalifáh. Rešpektovaný duchovný, spriaznený s militantným prosýrskym hnutím Hizballáh. Nevie sa však, či je medzi obeťami. V ruinách budovy by sa podľa miestnych obyvateľov mohlo nachádzať ešte desať až pätnásť ľudí.
Jeden z útokov na Ghazíju zasiahol budovu, okolo ktorej len niekoľko minút predtým prešiel pohrebný sprievod asi 1500 ľudí. Tí sa po útoku podľa agentúry AP v panike rozpŕchli na všetky strany, nikomu z nich sa však podľa dostupných údajov nič nestalo. Pri tomto útoku zahynul jeden z obyvateľov zasiahnutého domu, ďalších najmenej päť jeho susedov bolo zranených, informoval starosta mesta Muhammad Ghaddár.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 13:24