StoryEditor

Andrzej Lepper stojí pred Obvodným súdom vo Varšave kvôli urážkam kolegov

03.08.2005, 16:06
Autor:
TASRTASR

Kontroverzný líder opozičnej poľskej Samoobrony Andrzej Lepper musí v priebehu aktuálnej predvolebnej kampane v krajine čeliť opäť obvineniam na justičnej úrovni.
Obvodný súd vo Varšave prerokúva žaloby piatich jeho kolegov- politikov, vrátane vtedajšieho šéfa poľskej diplomacie Wlodzimierza Cimoszewicza, ministra obrany Jerzyho Szmajdzinského a podpredsedu parlamentu Donalda Tuska, ktorých líder radikálneho zoskupenia v parlamentnej rozprave pred štyrmi rokmi obvinil zo spolupráce s gangstrami a z korupcie.
Kým Lepperov právny zástupca dnes požiadal súd o oslobodenie svojho mandanta v plnom rozsahu, prokurátor žiada pre obvineného trest odňatia slobody na 18 mesiacov s podmienečným odkladom na päť rokov. Informoval o tom poľský verejnoprávny rozhlas.
Lepperove výzvy k blokádam cestných komunikácií a hraničných priechodov, ale aj nevyberavé útoky na politických kontrahentov mu už v minulosti vyniesli strety so zákonom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 02:26