StoryEditor

Izraelský minister obrany Perec sa ešte nerozhodol, či odstúpi

03.05.2007, 12:49
Autor:
SITASITA

Spolupracovníci izraelského ministra obrany Amira Pereca vo štvrtok vyhlásili, že Perec ešte nedospel k definitívnemu rozhodnutiu o tom, či odstúpi zo svojho postu, informoval armádny rozhlas. Perecov právnik Eitan Liraz pre rozhlasovú stanicu vo štvrtok vyhlásil, že ak sa Perec rozhodne rezignovať, urobí tak z politických dôvodov, a nie na základe zistení Winogradovej komisie, ktorá ho obvinila zo zlyhania pri plnení funkcie ministra obrany počas minuloročnej vojny v Libanone.
Izraelské médiá v stredu informovali, že Perec odstúpi v dôsledku zlyhania počas minuloročného konfliktu s hnutím Hizballáh v Libanone. Podľa bulvárneho denníka Maariv "pán Perec prijal toto rozhodnutie v súvislosti s podpísaním vyšetrovacej správy o jeho zlyhaní a je pripravený podrobiť sa pravidlám správania, ktoré sa vyžaduje od verejných činiteľov". Perecov úrad sa k zverejneným informáciám odmietol vyjadriť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 15:48