StoryEditor

Berlín a Francúzsko zvýšili po útokoch v Londýne bezpečnostný stupeň

07.07.2005, 15:13
Autor:
TASRTASR

Na situáciu v Londýne dnes zareagovalo aj Francúzsko. Po výbuchoch, ktoré Londýn označil za koordinovaný teroristický útok, francúzsky premiér Dominique de Villepin oznámil, že Francúzsko zvyšuje bezpečnostný stupeň v celej krajine z oranžového na červený - teda na najvyššiu možnú úroveň.
Ministri francúzskej vlády sa zišli na rokovaní o tom, aké treba prijať bezpečnostné opatrenia po teroristických útokoch v Londýne. Informoval o tom minister vnútra Nicolas Sarkozy.
"Práve sme mali celý rad stretnutí o útokoch v Londýne s premiérom, ktorý rozhodne o presných krokoch v najbližších minútach," povedal novinárom Sarkozy, ktorý sa stretol s ministrami obrany a zahraničných vecí.
Dopravný podnik nemeckej metropoly Berlín dnes zvýšil stupeň bezpečnostného ohrozenia po tom, ako Londýn zasiahla séria výbuchov v staniciach metra a na mestských autobusoch.
Dopravný podnik zvýšil stupeň bezpečnostného ohrozenia na žltý, čo je druhý na trojstupňovej stupnici. Po incidentoch v Londýne Berlín zvýšil tiež bezpečnostné hliadky v metre a vyzval vodičov autobusov a električiek, aby venovali mimoriadnu pozornosť podozrivým predmetom.
Krok Berlína je preventívnym bezpečnostným opatrením, mesto zatiaľ nemá žiaden dôkaz o hroziacom nebezpečenstve útoku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 04:15