StoryEditor

Steinmeier je presvedčený o skorom prepustení nemeckého rukojemníka v Jemene

30.12.2005, 07:56
Autor:
TASRTASR

Šéf berlínskej diplomacie Frank-Walter Steinmeier je presvedčený, že bývalého štátneho tajomníka nemeckého ministerstva zahraničných vecí Jürgena Chroboga a jeho rodinu prepustia únoscovia v Jemene do konca roka na slobodu.
"Ako vždy to chce len trpezlivosť, čas a nervy. Ale som si istý, že ešte pred koncom roka dospejeme k záveru," vyhlásil Steinmeier počas dnešného zasadnutia krízového štábu na ministerstve zahraničných vecí v Berlíne.
Podľa guvernéra jemenskej provincie Šabva, kde došlo k únosu Chroboga, jeho manželky a troch synov, sa vyjednávanie vyvíja pozitívnym smerom. Únoscovia z kmeňa al-Abdalláh zaobchádzajú s rukojemníkmi ako s hosťami. Prostredníctvom nich chcú dosiahnuť oslobodenie piatich členov ich kmeňa, väznených v súvislosti s dlhotrvajúcim sporom s príslušníkmi znepriateleného kmeňa.
J. Chrobog bol v Jemene na súkromnej návšteve na pozvanie bývalého jemenského veľvyslanca v Nemecku. Spolu s rodinou a jemenským šoférom ho uniesli ozbrojenci z kmeňa al-Abdalláh, keď cestoval z prístavného mesta Aden do provincie Šabva na východe krajiny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 09:49