StoryEditor

Iracký premiér pripúšťa, že sa možno nepodarí uzavrieť rokovania o ústave

10.08.2005, 11:14
Autor:
TASRTASR

Iracký premiér Ibrahím Džafárí dnes pripustil, že politickým lídrom v krajine sa možno nepodarí do budúceho pondelka vyriešiť všetky zostávajúce otázky v rokovaniach o návrhu novej irackej ústavy.
Džafárí podľa vlastných slov stále verí, že rokovania sa predsa len podarí do 15. augusta uzavrieť a návrh ústavy bude odovzdaný parlamentu. "Ak nás však niektoré témy zablokujú a vyžiadajú si čas, môže to chvíľu trvať" aj po pondelkovom termíne, dodal Džafárí.
Irackí politickí lídri mali dnes na programe druhé kolo rokovaní o návrhu ústavy. Diskusie pôvodne naplánované na pondelok museli odložiť kvôli silnej piesočnej búrke, ktorá sužovala irackú metropolu aj dnes.
Podľa posledných správ došlo k istým známkam zblíženia sa v niektorých sporných otázkach, ako je napríklad federalizmus, ktorý požadujú Kurdi, ale odmietajú sunnitskí Arabi.
Hovorca irackého prezidenta Džalála Talabáního vyhlásil, že dnes sa neočakáva žiadna dohoda, všetky strany však vyslovili želanie, aby sa rokovania podarilo do vypršania termínu uzavrieť.
2 np juh

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 22:30