StoryEditor

Blaira znepokojuje kniha, na ktorej pracuje jeho manželka

30.09.2007, 09:54
Autor:
SITASITA
Bývalý britský premiér Tony Blair je "nesmierne znepokojený" možným dopadom, ktorý bude mať pripravovaná kniha jeho manželky na vzťah s jeho nástupcom Gordonom Brownom.

V nedeľňajšom vydaní to uviedli britské noviny Sunday Telegraph. Cherie Blairová začiatkom mesiaca informovala, že sa s vydavateľstvom dohodla na vydaní "srdečného, intímneho a veľmi zábavného portrétu života svojej rodiny za neobyčajných okolností".

Sunday Telegraph, ktorý sa odvolal na priateľa bývalého premiéra, napísal, že Tony Blair je znepokojený z dopadu, ktorý kniha bude mať ma jeho zlepšujúce sa vzťahy so súčasným premiérom. Kniha by sa na pulty kníhkupectiev mala dostať asi o rok. "Tony je knihou nesmierne znepokojený," napísal nedeľník s odvolaním sa na nemenovaný zdroj. "V súčasnosti s Gordonom vychádza veľmi dobre a posledná vec, ktorú si želá, sú škodlivé odhalenia, ktoré by veci opäť zhoršili. Zároveň však nemôže Cherie zabrániť v práci (na knihe)," píše sa v britskom nedeľníku.

Blair a Brown mali počas spoločných desiatich rokov v úrade spory, ktoré často prenikali na verejnosť. Cherie Blairová nemala Browna údajne priveľmi v láske. Vzťah medzi Blairom a jeho vtedajším ministrom financií sa od júnovej rezignácie Tonyho Blaira na premiérsky post opäť zlepšil.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 08:31