StoryEditor

Juhokórejské organizácie musia odísť do konca augusta

09.08.2007, 09:21
Autor:
SITASITA

Južná Kórea prikázala svojim humanitárnym organizáciám, aby sa do konca augusta stiahli z Afganistanu. Dôvodom sú bezpečnostné obavy po únose 23 Juhokórejčanov, z ktorých už dvoch talibanci zabili a o osude ďalších 21 sa stále rozhoduje. Informoval o tom nemenovaný predstaviteľ juhokórejského veľvyslanectva v Kábule. "Veľvyslanectvo ich vyzýva, aby odišli čo najskôr, ešte pred koncom mesiaca. Do konca augusta musia krajinu opustiť," povedal. Úrady po upokojení situácie rozhodnú, či a kedy sa môžu do Afganistanu vrátiť. V júli vláda Južnej Kórey zakázala svojim občanom cestovať do Afganistanu.
Ďalším pokusom zabezpečiť prepustenie rukojemníkov bude pripravované priame stretnutie medzi predstaviteľmi juhokórejskej vlády a zástupcami Talibanu. Čas a miesto stretnutia zatiaľ neboli určené, oznámil Maradžudín Pathan, správca provincie Ghazní, kde sú Juhokórejčania zadržiavaní. Pathan vyhlásil, že výmena rukojemníkov za talibanských väzňov je síce vylúčená, no záležitosť by mohlo vyriešiť zaplatenie výkupného.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 08:46