StoryEditor

ÚRSO: Novela zákona o regulácii spôsobí kolaps úradu

27.02.2007, 12:49
Autor:
TASRTASR
Dnes to vyhlásil podpredseda Regulačnej rady ÚRSO Ján Klepáč. Úrad listom vyzval prezidenta, ktorý ešte musí novelu potvrdiť podpisom, aby tak neurobil.

Novela zákona o regulácii v sieťových odvetviach, ktorá nadobudne platnosť 15. marca, môže spôsobiť kolaps Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to povedal podpredseda Regulačnej rady ÚRSO Ján Klepáč. Úrad listom vyzval prezidenta SR, ktorý ešte musí novelu potvrdiť podpisom, aby tak neurobil.
Problémom podľa Klepáča je, že potom, ako novela nadobudne platnosť, skončí sa pôsobenie súčasného predsedu a podpredsedu úradu a ÚRSO nebude schopný plnohodnotne vykonávať svoju činnosť. "Po 15. marci úrad nebude mať predsedu ani podpredsedu a nebude môcť vydávať žiadne právne záväzné dokumenty, žiadne cenové rozhodnutia, pretože tieto musia byť podpísané predsedom alebo podpredsedom," povedal Klepáč.
Predstavitelia ÚRSO vyjadrili aj ďalšie výhrady k novele zákona, ktorá poľa Klepáča postaví Ministerstvo hospodárstva (MH) SR do konfliktu záujmov a spôsobí právnu neistotu a chaos v procese cenotvorby, či zneistí postavenie členov Regulačnej rady a Rady pre reguláciu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 17:21