StoryEditor

Zisk ING Životnej poisťovne vlani medziročne vzrástol takmer na 283 miliónov Sk

17.03.2005, 14:05
Autor:
TASRTASR

Zisk ING Životnej poisťovne, a. s., sa v roku 2004 medziročne zvýšil o 32 % na necelých 283 miliónov Sk. Hrubé predpísané poistné vzrástlo o 7,5 % na 2,3 miliardy Sk.
"Ku koncu minulého roka poisťovňa vykázala medziročný nárast aktív v správe o 25 % na 7,5 miliardy Sk. Počet poistných zmlúv sa udržal na rovnakej úrovni ako v roku 2003," uviedla dnes na tlačovej besede finančná riaditeľka spoločnosti Renáta Mrázová. V oblasti predpísaného poistného aj novej obchodnej produkcie ING ŽP skončila v SR na štvrtom mieste.
V rámci retailového bankovníctva skupiny ING SR objem vkladov na 16 215 sporiacich účtoch ING Konta k ultimu decembra 2004 vzrástol takmer o 40 % na 3,4 miliardy Sk. Do 7 podielových fondov spoločnosti investovalo vlani približne 1 000 klientov spolu 148 miliónov Sk. Svoju ponuku plánuje ING rozšíriť v 2. polovici marca o ďalšie dva podielové fondy.
"Sme spokojní s finančnými výsledkami, pričom v nasledujúcich dvoch rokoch chceme, aby spoločnosť dvojnásobne vzrástla," uviedol generálny riaditeľ ING ČR & SR poisťovníctva Dick Okhuijsen. V tomto roku je podľa neho prioritou ING v spolupráci s maklérmi a priamymi kanálmi rozšíriť distribučnú sieť. "Popri dôchodkovej správcovskej spoločnosti (DSS) bude dôležité využitie možností vyplývajúcich z daňovej odpočítateľnosti platieb na finančné produkty, ako aj transformácia doplnkovej dôchodkovej poisťovne (DDP) a implementácia legislatívnych zmien pre sprostredkovateľov," dodal. Slovenský trh podľa neho do budúcnosti sľubuje dobré výsledky a cieľom ING je stať sa lídrom v správe majetku. Z dlhodobého hľadiska bude ING okrem životného a dôchodkového poistenia uvažovať aj o poskytovaní hypoték.
V rámci životného poistenia by si ING chcela zachovať svoj podiel na trhu. "V otázke druhého piliera by sme chceli získať primeraný podiel, teda asi 150 000 klientov," konštatoval generálny riaditeľ ŽP & dôchodkov ING SR Frans van der Ent. V oblasti podielových fondov a sporiacich účtov by firma chcela urýchliť svoj rast.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 18:09