StoryEditor

Samsung začne predávať najtenší mobilný telefón v USA

05.04.2006, 13:03
Autor:
TASRTASR

Juhokórejský koncern Samsung Electronics Co. Ltd. začne predávať najtenší mobilný telefón v USA. Chce konkurovať radu Razr, lídra na americkom trhu, spoločnosti Motorola.
Model t509 je tenký iba 9,8 milimetra a má farebný displej na prehrávanie videa. Tiež je vybavený externým pamäťovým slotom. Je teda užší ako 11,5-milimetrový Slvr od Motoroly. Samsung predstaví tento telefón a ostatné nové modely tento týždeň na výstave CTIA Wireless v Las Vegas. Zámerom Samsungu je zvýšiť svoj podiel v USA, kde o druhé miesto bojuje so spoločnosťami Nokia and LG Electronics.
Samsung, ktorý je na globálnom trhu s mobilmi trojkou za Nokiou a Motorolou, sa chce zviesť na popularite tenkých telefónov Razr. "Neviem o nikom, kto by tento rok robil niečo také tenké," povedal viceprezident Samsungu Peter Skarzynski. Nový telefón spoločne s modelom d807, ďalším mimoriadne tenkým mobilom s vysúvacou klávesnicou, sa do obchodov dostane v 2. kvartáli. Skarzynski však neuviedol, ktorí americkí operátori budú ponúkať nové telefóny.
V Las Vegas Samsung tiež predstaví prvý mobilný telefón v USA založený na HSDPA, čo je sieťová technológia s rýchlym prenosom dát.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 21:45