StoryEditor

SP pripravila nové tlačivo na prihlásenie zamestnancov do registra poistencov

04.05.2005, 16:43
Autor:
TASRTASR

Zamestnávatelia, ktorí uzatvorili so zamestnancom pracovnoprávny vzťah na základe dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru pred 1. aprílom 2005 a tento naďalej trvá, sú povinní prihlásiť takéhoto zamestnanca do registra poistencov Sociálnej poisťovne (SP) najneskôr do 31. mája tohto roka.
Informovala o tom hovorkyňa poisťovne Vladimíra Pôbišová s tým, že SP zároveň pripravila pre zamestnávateľov nové tlačivo na prihlásenie respektíve odhlásenie zamestnancov do registra poistencov a sporiteľov, ktoré je k dispozícii priamo na webovej stránke poisťovne.
"Tlačivo je tak možné vyplniť priamo v počítači a odoslať ho e-mailom alebo vytlačiť a poslať faxom," uviedla Pôbišová. "Najneskôr do troch dní od zaslania zamestnávateľ musí údaje potvrdiť v miestnej pobočke SP, a to predložením riadne vyplneného a potvrdeného tlačiva Registračný list FO," doplnila. V prípade rovnakého dátumu vzniku resp. zániku poistenia je pritom možné využiť tlačivo aj na hromadné prihlásenie a odhlásenie zamestnancov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 04:51