StoryEditor

Slovenské cestovky k nám lákajú Čechov

12.06.2006, 14:14
Autor:
TASRTASR
Slovenská agentúra pre cestovný ruch zintenzívňuje na začiatku letnej sezóny svoje aktivity v Českej republike. Ich cieľom je prezentácia Slovenska ako atraktívnej krajiny na dovolenku a cestovanie.

Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) zintenzívňuje na začiatku letnej sezóny svoje aktivity v Českej republike. Ich cieľom je prezentácia Slovenska ako atraktívnej krajiny na dovolenku a cestovanie.
"Zahraničné zastúpenie SACR v Prahe bude organizovať v júni hneď niekoľko podujatí pre verejnosť v celej ČR," uviedla pracovníčka oddelenia PR SACR Martina Greňová. V týchto týždňoch už zastúpenie v Prahe pripravilo prezentačné akcie vo veľkých obchodných centrách. "Pre širokú verejnosť, ale najmä pre rodiny s deťmi a mladých ľudí sú určené prezentačné akcie v Galérii Vaňkovka v Brne a Centre Chodov v Prahe," informovala Greňová. Ako ďalej dodala, návštevníci budú mať možnosť získať tipy na dovolenku, ochutnať slovenské syry, ale aj príležitosť zapojiť sa do súťaže o ceny. "Hlavnou výhrou bude dovolenkový pobyt na Slovensku," spresnila Greňová. Zahraničné zastúpenie okrem tipov, ako a kde stráviť letnú dovolenku na Slovensku, bude v tomto mesiaci prezentovať aj informácie o zimných dovolenkách.
Podľa PR oddelenia SACR akcie nebudú určené iba pre širokú verejnosť. "Pre zástupcov tlačových médií sme pripravili 13. až 17. júna infocestu, ktorá bude zameraná na regióny východného Slovenska. Spolu 6 novinárov sa okrem iného pozrie do Košíc, národných parkov Poloniny a Slovenský kras a do Tokajskej vinohradníckej oblasti," uviedla Greňová.
Z hľadiska príjazdového cestovného ruchu je ČR pre Slovensko prioritným trhom. V počte návštevníkov aj počte prenocovaní v ubytovacích zariadeniach cestovného ruchu na Slovensku sú hostia z Českej republiky na prvom mieste. Ich podiel na našom trhu je okolo 30 % a v priemere strávia na Slovensku 4 dni. Pre obyvateľov Českej republiky je Slovensko po Chorvátsku v poradí druhým najobľúbenejším dovolenkovým cieľom (23 %).
Slovenskú agentúru pre cestovný ruch zriadilo v roku 1995 Ministerstvo hospodárstva SR. Agentúra je štátna príspevková organizácia, ktorá sa špecializuje na marketing a štátnu propagáciu cestovného ruchu Slovenskej republiky. Tieto činnosti vykonáva na celoštátnej úrovni. Súčasne poskytuje aj informácie o možnostiach cestovného ruchu na Slovensku, propaguje Slovensko ako cieľovú krajinu na cestovanie, prispieva k tvorbe pozitívneho obrazu Slovenska v zahraničí a podporuje predaj produktov cestovného ruchu SR. SACR je oprávnená vykonávať oficiálne zastúpenia v zahraničí a vytvárať detašované pracoviská v tuzemsku i mimo územia Slovenska.

01 - Modified: 2003-03-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: E.ON kompletne prevzal Ruhrgas
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 08:45