StoryEditor

Mondi postaví v Ružomberku administratívne centrum za 7 mil. eur

21.05.2007, 16:30
Autor:
SITASITA
Spoločnosť Mondi Business Paper SCP postaví v Ružomberku nové administratívne centrum. Investície do šesťposchodovej budovy, ktorú plánuje začať stavať v auguste, dosiahnu približne 7 mil. eur (vyše 236 mil. Sk).

Spoločnosť Mondi Business Paper (MBP) SCP, a. s. postaví v Ružomberku nové administratívne centrum. Investície do šesťposchodovej budovy, ktorú plánuje začať stavať v auguste, dosiahnu približne 7 mil. eur, čo podľa aktuálneho kurzu predstavuje vyše 236 mil. Sk. Ako pre agentúru SITA povedal manažér pre komunikáciu MBP SCP Ľubomír Čech, okrem kompletnej administratívy spoločnosti MBP bude budova spoločným sídlom aj pre firmy Mondi Packaging a Slovwood. K dispozícii má byť centrum od konca roka 2008, stavbu financuje MBP z vlastných zdrojov.

V novom administratívnom center sa bude sa nachádzať 130 kancelárií, 20 zasadacích miestností, ďalšie školiace miestnosti a hala s kapacitou 200 ľudí na konferencie. V okolí budovy má MBP SCP vybudovať parkovacie plochy s kapacitou 250 miest. "Súčasná administratívna budova prestáva plniť požiadavky, ktoré na modernú budovu kladie doba," uviedol Čech. Jej vek dosahuje takmer 25 rokov. Prestavba starej by podľa neho znamenala vyššie investície, než výstavba novej budovy. Ďalším dôvodom výstavby, ktorú plánujú ukončiť v lete budúceho roka, je zlepšenie pracovných podmienok pre zamestnancov a vybudovanie sídla spoločnosti. Spoločnosť chce po výstavbe novej budovy využiť aj prázdnu budovu, ktorá zostane po presťahovaní administratívy spoločnosti Mondi Packaging. "Zámerom je založiť v nej múzeum výroby papiera v Ružomberku," dodal Čech.

Mondi je v súčasnosti jedným z popredných svetových hráčov v odvetví výroby papiera a obalov. Zamestnáva približne 35 tis. osôb v 35 krajinách sveta. Do skupiny Mondi patria spoločnosti Mondi Packaging, európsky výrobca papierových a plastových obalov, a Mondi Business Paper, ktorá pôsobí v oblasti výroby kancelárskeho papiera. Na Slovensku pôsobí Mondi Business Paper prostredníctvom papierenskej spoločnosti Mondi Business Paper SCP, a.s. Ružomberok.

(1 EUR = 33,752 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 14:43