StoryEditor

Zásobníky ropy Transpetrolu neprešli kontrolou už takmer dva roky

26.04.2007, 09:47
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť Transpetrol už takmer dva roky zanedbáva protipožiarne kontroly zásobníkov ropy, v ktorých SR skladuje surovinu pre prípad núdze. Informovala o tom dnes Slovenská televízia v spravodajskej relácii Správy STV.
"Naposledy sme tam boli 14. júla 2005 a od tohto termínu nám Transpetrol neumožňuje vstup do týchto priestorov," povedal pre STV konateľ spoločnosti Pyrokontrol Peter Šuplata. Pyrokontrol je podľa neho jedinou spoločnosťou v SR, ktorá má oprávnenie vykonávať kontroly protipožiarnych opatrení na týchto zariadeniach. Transpetrol však zmluvu s Pyrokontrolom vypovedal.
"Nepovažujeme za adekvátne zverejňovať akékoľvek detaily súvisiace s ukončením vzájomnej spolupráce," povedal riaditeľ pre prevádzku spoločnosti Transpetrol Milan Zlocha. Podľa neho je protipožiarna ochrana majetku Traspetrolu zabezpečená primeraným spôsobom.
Ako uviedol hovorca Ministerstva hospodárstva (MH) SR Branislav Zvara, ministerstvo už vyvodilo zo situácie aj personálne dôsledky a môže tak urobiť aj v budúcnosti.
Po intervencii MH sa Transpetrol podľa Šuplatu znova pokúša objednať kontrolu skladovacích zariadení.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 17:03