StoryEditor

Talianski investori považujú slovenský daňový systém za transparentný

26.01.2007, 12:10
Autor:
TASRTASR

Investori a obchodníci z Talianska považujú slovenský daňový systém za prehľadný a transparentný. Uviedol to taliansky veľvyslanec na Slovensku Antonio Provenzano na stretnutí s Petrom Hajašom, povereným riadením Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Stretnutie sa uskutočnilo vo štvrtok v Bratislave.
Dobré skúsenosti majú talianski investori aj s flexibilitou pracovnej sily. Slováci sa podľa nich vedia rýchlo adaptovať a zaučiť. Podľa Provenzana však investori začínajú cítiť výrazný nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. "Tento problém už Slovensko identifikovalo a vie, že sa ním bude musieť v blízkom čase seriózne zaoberať," uviedla riaditeľka odboru priameho marketingu SARIO Zuzana Mikulášová. Dodala, že krajina má záujem o investície s vyššou pridanou hodnotou, napríklad do vedy, výskumu či IT technológií. "Preto bude nutné v týchto oblastiach vzdelávať viac ľudí. Slovensko tak zaručí rast kvalifikovanosti pracovnej sily," konštatovala.
SARIO má záujem o prehĺbenie spolupráce so Slovensko-talianskou obchodnou komorou nielen v oblasti investícií, ale aj zahraničného obchodu. Veľvyslanec Provenzano povedal, že ich zaujímajú aj investície do cestovného ruchu. V Taliansku nastal v posledných rokoch "boom" rozvoja agroturizmu a podobné príležitosti hľadajú aj na Slovensku.
TASR o tom informovala hovorkyňa SARIO Jana Murínová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 08:45