StoryEditor

Taliani stále chcú podnikať v R. Sobote

24.03.2006, 12:53
Autor:
TASRTASR
Talianska spoločnosť, ktorá chce podnikať v objekte bývalej tabakovej továrne v Rimavskej Sobote, má aj napriek súčasnému embargu vlády SR na predaj štátneho majetku o objekt záujem. Na rokovanie má prísť opäť po 10. apríli.

Talianska spoločnosť, ktorá chce podnikať v objekte bývalej tabakovej továrne v R. Sobote, má aj napriek súčasnému embargu vlády SR na predaj štátneho majetku o objekt záujem. Na Slovensko má prísť rokovať opäť po 10. apríli.
Podľa ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny Ivety Radičovej táto investícia nie je rozhodnutím vlády ohrozená. "Bude sa aj naďalej rokovať, je to dohodnuté," povedala vo štvrtok pre TASR. "Ak je investor seriózny, tak nemá dôvod, aby nepočkal," dodala.
Talianska spoločnosť vyhrala vlani verejnú súťaž na odpredaj prebytočného majetku vo vlastníctve štátu. Objekt totiž vlastní Ministerstvo spravodlivosti SR, ktoré v ňom malo vybudovať väznicu. Obyvatelia mesta sa však postavili proti. Areál tak bol už dlhšiu dobu nevyužitý. Radičová na túto tému hovorila aj s ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou, ktorá jej potvrdila, že budova je pre talianskeho investora pripravená.
Podľa riaditeľa úradu práce v R. Sobote Alexandra Patakiho, s firmou ešte o zamestnancoch, ktorí by v závode našli uplatnenie, nerokoval. Spoločnosť má v pláne zamestnať asi 200 ľudí a v objekte chce vyrábať elektromotory.

01 - Modified: 2003-02-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Znižovanie poplatkov v budúcnosti
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 12:12