StoryEditor

Českú eBanku kupuje rakúska Raiffeisen International

21.07.2006, 11:47
Autor:
TASRTASR

Najbohatší Čech Petr Kellner sa rozhodol predať eBanku, ktorá patrí do jeho finančnej skupiny PPF.
Podľa zdrojov z bankových kruhov chce eBanku kúpiť rakúska Raiffeisen International. Informácia o uzatvorenom obchode má byť podľa zdrojov oficiálne uverejnená dnes.
Hovorcovia oboch spoločností zatiaľ vo štvrtok nechceli informáciu o predaji potvrdiť ani komentovať.
O tom, že je eBanka k dispozícii, sa už vedelo dlhší čas. Skupina PPF to potvrdila už v marci. Úvahy o predaji zdôvodnila tým, že už jednu banku má (PPF banku) a to jej stačí.
Podľa neoficiálnych informácií predá Kellnerova firma eBanku za 3 miliardy Kč, v prepočte asi 4,04 miliardy Sk. Pôvodne pritom počítala až so 4 miliardami.
Spojenie s eBankou by bilanciu Raiffeisenbank zvýšilo o 17 miliárd Kč, čím by sa mohla priblížiť k 4 hlavným hráčom na českom bankovom trhu - ČSOB, Českej sporiteľne, Komerčnej banke a Živnostenskej banke.
Hospodárenie eBanky s 860 zamestnancami, ktorá je podľa spravovaných peňazí na českom trhu asi 11., vlani po troch stratových rokoch skončilo v zisku 10,5 milióna Kč po zdanení.
Informoval o tom český denník Mladá fronta Dnes.
(1 CZK = 1,347 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. máj 2024 04:33