StoryEditor

Lesy SR vyhlásili ďalšiu súťaž na dodávateľa IS

05.01.2006, 10:55
Autor:
SITASITA

Vedenie štátneho podniku Lesy SR tento týždeň opäť vyhlásilo novú súťaž na dodávateľa ekonomickej časti informačného systému (IS) a služieb súvisiacich s jeho implementáciou, údržbou a rozvojom. Prvú obchodnú verejnú súťaž na dodávateľa IS pritom vyhlásil podnik ešte v novembri roku 2004. Tú však Lesy SR v prvom polroku 2005 ukončili bez vyhlásenia víťaza. "Z ponúk, ktoré sme dostali, jednoducho nebolo možné na základe stanovených kritérií vybrať pre náš podnik akceptovateľné riešenie," uviedol vedúci Odboru informačných technológií podniku Lesy SR Jozef Sámel. Ako ďalej vedenie podniku informovalo, na základe auditu spoločnosť definovala nové požadované parametre informačného systému, pričom jedinou prijateľnou platformou je SAP. "Máme prioritný záujem na tom, aby výber dodávateľa prebehol transparentne a korektne," skonštatoval generálny riaditeľ Lesov SR Karol Vinš.

Uchádzači si môžu súťažné návrhy vyzdvihnúť v sídle spoločnosti v termíne od 10. do 16. januára. Uzávierka súťaže je 21. februára, výsledky by mala spoločnosť oznámiť 14. marca. Nový informačný systém by mal spoločnosti slúžiť ako manažérsky nástroj. Po jeho implementácii by mal podnik, podľa vyjadrení vedenia, zrýchliť a zefektívniť riadenie celého podniku. Implementácia nového informačného systému, vrátane hardvéru, dátovej siete, intranetu, dátového skladu, mobilných zariadení pre zamestnancov a ďalších komponentov, si vyžiada náklady vo výške niekoľkých desiatok miliónov korún.

Lesy SR mali pracovať s novým systémom už od začiatku tohto roka. Ako vtedy vedenie podniku uviedlo, ak nový IS nebude v tomto termíne funkčný, predĺži dodávateľ súčasného systému jeho platnosť. Prvú súťaž na dodávku a údržbu IS vyhlásili Lesy SR ešte v novembri roku 2004. Pôvodný termín vyhodnotenia súťaže pritom mal byť 14. marca 2005. Ten však potom riaditeľ podniku presunul na 21. marca a následne na 10. mája. Do tejto súťaže sa vtedy prihlásilo celkom 45 firiem. Do užšieho kola súťaže vybrala spoločnosť deväť uchádzačov. Z nich šesť doručilo do požadovanej lehoty súťažné návrhy a zložilo bankovú garanciu 1 mil. Sk. Uchádzači predložili cenovú ponuku v rozpätí 47 až 127 mil. Sk. Do posledného kola verejnej obchodnej súťaže postúpili a odovzdali svoje ponuky firmy AutoCont CZ, a.s., Accenture, s.r.o., Logica CMG Slovakia, s.r.o., SAP Slovensko, s.r.o., Siemens Business Services, s.r.o. a Softip, a.s.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 09:29