StoryEditor

Poisťovne dodajú zoznamy poistencov do konca januára

19.01.2007, 11:02
Autor:
SITASITA

Poisťovne, ktoré sú členmi Združenia zdravotných poisťovní SR (ZZP) dodržia sľub dodať lekárom poberajúcim úhrady kapitáciou aktuálne zoznamy poistencov. "Urobia tak v januárovom termíne, čím sa vyriešia prípadné problémy pri uhrádzaní zdravotnej starostlivosti," informoval výkonný riaditeľ ZZP Eduard Kováč. Reagoval tak na štvrtkovú kritiku zo strany Slovenskej lekárskej komory, podľa ktorej poisťovne napriek sľubu dodať im zoznamy poistencov do konca roku 2006 tak doteraz neurobili. Lekári tak zatiaľ nevedia, ktorí ich pacienti zmenili poisťovňu.
Členmi ZZP sú zdravotné poisťovne Apollo, Union zdravotná poisťovňa, Dôvera a Európska zdravotná poisťovňa. Všeobecná zdravotná poisťovňa vo štvrtok informovala, že zoznamy už v súčasnosti posiela. Ako pre agentúru SITA uviedla námestníčka generálnej riaditeľky Spoločnej zdravotnej poisťovne (SZP) Antónia Borovková, SZP takisto pošle aktuálny zoznam poistencov príslušným lekárom do konca januára.
Kapitácia je paušálna mesačná platba, ktorú lekári poberajú od poisťovní na každého pacienta, ktorého majú v evidencii. Týka sa to praktických lekárov pre dospelých, pre deti a dorast, ako aj gynekológov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 11:31