StoryEditor

Winterthur d.d.s., a.s., pripíše na účty klientov najvyššie zhodnotenie

25.04.2006, 19:26
Autor:
TASRTASR

Doplnková dôchodková spoločnosť (DDS) Winterthur d.d.s., a.s., pripísala na účty svojich klientov za rok 2005 zhodnotenie vo výške 2,7 % p.a. Ide o najvyšší čistý výnos za minulý rok na slovenskom trhu doplnkového dôchodkového poistenia. V prospech poistencov a príjemcov dávok tak rozdelí 39,6 milióna korún.
"V porovnaní s rokom 2004 sme dosiahli vyššiu výnosnosť. S týmto výsledkom sme vzhľadom na investičnú stratégiu, ktorá sa vyznačuje konzervatívnym prístupom k potenciálnemu riziku investičných nástrojov, spokojní," uviedol výkonný riaditeľ Winterthuru pre Českú a Slovenskú republiku Dušan Doliak.
Pre DDS Winterthur sa v roku 2005 rozhodlo 41 634 nových klientov. "Udržali sme si tak pozíciu najdynamickejšie rastúcej doplnkovej dôchodkovej spoločnosti na Slovensku," doplnil obchodný riaditeľ Winterthuru Slovensko Rudolf Adam. V roku 2005 bolo celkovo uzavretých 84 973 nových zmlúv. Najväčší podiel na novej produkcii, až 49 %, má Winterthur d.d.s., a.s. Dosiahnutý hospodársky výsledok spoločnosti za rok 2005 po zdanení predstavuje 40,615 milióna Sk. Z toho 1,015 milióna Sk pôjde do rezervného fondu, ktorý je zdrojom krytia neočakávaných výkyvov v čerpaní dávok a uspokojovaní práv poistencov. Po transformácii doplnkových dôchodkových poisťovní na doplnkové dôchodkové spoločnosti, ktorá má byť ukončená do konca júla 2007, budú aj peniaze určené pre rezervný fond rozdelené v prospech poistencov.
Švajčiarska poisťovňa Winterthur je na Slovensku zastúpená v oblasti dôchodkov prostredníctvom DDS Winterthur d.d.s., a.s., a dôchodkovej správcovskej spoločnosti Winterthur d.s.s., a.s. Ponúka aj produkty životného poistenia prostredníctvom Winterthur pojišťovny, a.s., organizačnej zložky Slovensko. Winterthur je popredná švajčiarska poisťovňa, ktorá je súčasťou švajčiarskej finančnej skupiny Credit Suisse Group. Winterthur pôsobí v 17 krajinách, má približne 19 000 zamestnancov a poskytuje služby 13 miliónom klientov na celom svete.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 20:53