StoryEditor

British Airways sa pripojí ku konzorciu, ktoré chce kúpiť Iberiu

22.05.2007, 09:47
Autor:
TASRTASR

Britská letecká spoločnosť British Airways (BA) sa pripojí ku konzorciu vedenému americkým finančným investorom Texas Pacific Group (TPG), ktoré chce prevziať španielske aerolínie Iberia. Dnes o tom informovala britská spoločnosť, ktorá v už vlastní 10 % Iberie.
"Spoločnosť British Airways sa pripája k TPG Capital, Vista Capital, Inversiones Ibersuizas a Quercus Equity a preskúma možnosti tohto konzorcia podať ponuku na kúpu Iberie," uviedli BA. TPG spoločne s partnermi už podala nezáväznú ponuku v hodnote 3,4 miliardy EUR, v prepočte 114,55 miliardy SKK, alebo 3,6 EUR na akciu.
BA dodali, že neexituje žiadna garancia, že konzorcium podá oficiálnu ponuku. Spoločnosť vylúčila, že by samostatne ďalej investovala do Iberie alebo že by samostatne podala ponuku na jej prevzatie.
Španielski investori by mali vlastniť aspoň 51 % Iberie, pričom významná časť by mala pripadať na Vista Capital. V pondelok o tom informovala španielska agentúra Europa Press s odvolaním sa na zdroj blízky transakcii.
Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
(1 EUR = 33,690 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 19:16