StoryEditor

Podľa denníka Napi Gazdaság sa Slovensko môže stať nezaujímavým pre investorov

11.08.2006, 12:57
Autor:
TASRTASR

lovensko sa môže stať z investičného raja nezaujímavou krajinou. Konštatuje to dnešné vydanie maďarského denníka Napi Gazdaság, podľa ktorého v letných mesiacoch prišlo Slovensko o zahraničné investície v celkovej hodnote 34 miliárd Sk.
Spoločnosti predstavujúce špičkové technológie, ako DELL, Hitachi, IPS Alpha, Philips LCD, Sharp si zvolili napokon Česko alebo Poľsko, píše hospodárske periodikum a dodáva, že veľká investícia (KIA Motors pri Žiline) prišla do SR naposledy pred dvoma rokmi. Odvtedy prichádzajú investori iba s projektmi v hodnote niekoľkých desiatok miliónov eur, naposledy koncom júla kanadský Alcan oznámil, že v Leviciach postaví podnik v hodnote 35 miliónov USD, v prepočte 1,02 miliardy SKK.
Rekordérom ostatných necelých dvoch rokov na Slovensku sa stala spoločnosť Getrag Ford, ktorá začala budovať závod na výrobu automobilových súčiastok na východe Slovenska neďaleko maďarských hraníc, ktorého celková hodnota môže dosiahnuť až 300 miliónov EUR, v prepočte 11,23 miliardy SKK.
(1 USD = 29,101 SKK; 1 EUR = 37,418 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 08:07