StoryEditor

ČSA od dnes opäť zdraželi palivový príplatok

01.07.2005, 13:02
Autor:
TASRTASR
ČSA zvyšujú oddnes palivový príplatok k cenám leteniek. Dôvodom sú vysoké ceny ropy. "Na európskych linkách si cestujúci ČSA budú musieť priplatiť navyše ďalšie dve eurá. Celkove tak bude príplatok tvoriť 9 eur (v prepočte asi 345 Sk).

České aerolínie (ČSA) zvyšujú oddnes palivový príplatok k cenám leteniek. Dôvodom sú vysoké ceny ropy. "Na európskych linkách si cestujúci ČSA budú musieť priplatiť navyše ďalšie dve eurá. Celkove tak bude príplatok tvoriť 9 eur (v prepočte asi 345 Sk). Na diaľkových letoch pasažieri zaplatia 28 eur, o 10 eur viac ako doteraz," povedala tlačová hovorkyňa ČSA Jitka Novotná.
Príplatok zaviedli ČSA v septembri 2004 potom, čo k takémuto kroku pristúpila väčšina konkurentov. Odvtedy sa už príplatok zvýšil dvakrát - vlani v novembri a tento rok v apríli.
Na otázku, či sa nechystá zdraženie aj samotných leteniek, už predtým odpovedal viceprezident ČSA Bohuslav Šantrůček: "Konkurenčný boj núti letecké spoločnosti, aby v tarifnej politike išli skôr cestou príplatkov než pohybu cien leteniek. Palivové príplatky pritom zďaleka nestačia pokryť nárast prevádzkových nákladov, ktoré nám plynú z vysokých cien pohonných látok."
Informoval o tom český denník Právo.
(1 EUR = 38,323 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 06:54