StoryEditor

T-Mobile v Česku počtom zákazníkov predstihol Eurotel

12.08.2005, 12:55
Autor:
TASRTASR

Českému mobilného trhu už v počte zákazníkov nevládne Eurotel. Žezlo od neho prvýkrát prevzal T-Mobile. Vyplýva to z výsledkov oboch operátorov za tohtoročný 1. polrok.
"Plníme tak svoj ambiciózny cieľ, ktorý sme vyhlásili pred dvoma rokmi, že sa staneme českou mobilnou jednotkou. Do roku 2007 chceme Eurotel prekonať nielen v počte klientov, ale aj vo finančných ukazovateľoch," povedal generálny riaditeľ T-Mobile Roland Mahler.
V Česku majú mobilní operátori už takmer 11 miliónov klientov. Penetrácia, teda počet mobilov v porovnaní s počtom obyvateľov, presiahla 105 %. Na každého občana vrátane dojčiat totiž pripadá viac ako jeden mobilný telefón. Zatiaľ čo však niektorí ľudia vlastnia rad SIM kariet, asi pätina Čechoch doteraz nepovažovala za nutné si zadovážiť mobil.
Za tohtoročných prvých 6 mesiacov sa počet zákazníkov spoločnosti T-Mobile zvýšil takmer o 10 %, najviac zo všetkých operátorov. Výrazne sa rozšírila klientska základňa u tarifných zákazníkov, a to o 17,5 %. Mesačný paušál platí 1,178 milióna klientov a 3,285 milióna ich dáva prednosť predplateným kartám Twist.
Eurotel prvenstvo T-Mobile ale spochybňuje. "Je to od konkurencie hra s číslami. Ostávame aj naďalej lídrom trhu. Rozhodujúce sú počty tarifných zákazníkov a tých má Eurotel 1,269 milióna, teda viac ako T-Mobile," povedal hovorca Eurotelu Pavel Kaidl.
Informoval o tom český denník Právo.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 11:05