StoryEditor

Na CeBITe sa urobili obchody za 5 biliónov korún

16.03.2006, 10:39
Autor:
TASRTASR
Z návštevníkov výstavy a veľtrhu bolo okolo 85 % odborníkov, z ktorých polovica prišla do areálu Hannover Messe s presnými predstavami o svojich investičných zámeroch.

Medzinárodnú výstavu a veľtrh informačných a telekomunikačných technológií CeBIT v Hannoveri, ktorý sa skončil v stredu, navštívilo 450 000 záujemcov, čo bolo o 30 000 menej ako pred rokom. Organizátori podujatia sú však spokojní. Zúčastnilo sa na ňom 6 262 vystavovateľov, z nich viac ako 3 300 prišlo zo zahraničia. Pokles návštevnosti sa spája s dôsledkami zlého počasia.
Organizátori CeBIT-u však poukazujú na to, že z návštevníkov výstavy a veľtrhu bolo okolo 85 % odborníkov, z ktorých polovica prišla do areálu Hannover Messe s presnými predstavami o svojich investičných zámeroch.
Takmer tretina návštevníkov CeBIT-u pochádzala zo zahraničia. Z nich okolo 28 % pricestovalo zo Severnej Ameriky.
Obchody, ktoré sa v Hannoveri za uplynulých sedem dní na CeBIT-e uzavreli, by mali podľa predbežných odhadov odborníkov dosiahnuť hodnotu 137 miliárd EUR, v prepočte vyše 5,137 bilióna SKK. Táto suma predstavuje 2,4 % ročného výkonu výroby informačnej a telekomunikačnej techniky na svete.
Sekciu CeBIT-u venovanú domácej elektronike a zábavnej technike, ktorá mala názov Digital Living, navštívilo 150 000 osôb.
Organizátori CeBIT-u sú presvedčení, že toto podujatie sa nemôže zmeniť na výstavno-predajnú akciu. CeBIT bol a zostane miestom stretnutí a obchodov podnikateľov, ináč nemá šancu na prežitie. Uviedol to predstaviteľ Hannover Messe Ernst Raue.
Informoval o tom nemecký denník Financial Times Deutschland.
(1 EUR = 37,506 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 23:32