StoryEditor

Akcionári Grafobalu rozhodli o ponechaní zisku vo firme

27.06.2006, 17:33
Autor:
SITASITA

Akcionári spoločnosti Grafobal Skalica, a.s. rozhodli na pondelňajšom valnom zhromaždení (VZ) firmy o ponechaní zisku vo firme na investície. Ako ďalej agentúru SITA informoval riaditeľ Grafobalu pre ekonomiku a riadenie ľudských zdrojov Tibor Hubík, do fondu kapitálových investícií bude smerovať vyše 74,3 mil. Sk. "Túto sumu tvorí hospodársky výsledok po zdanení v objeme vyše 73,95 mil. Sk, ako aj nerozdelený zisk minulých rokov vo výške zhruba 384 tis. Sk," vysvetlil Hubík.
VZ, na ktorom sa zúčastnili akcionári vlastniaci 72,48-percentný podiel na základnom imaní spoločnosti, schválilo tiež účtovnú závierku za minulý rok. Ako ďalej uviedol Hubík, akcionári odobrili aj zmenu stanov spoločnosti týkajúcu sa rozšírenia predmetu podnikania. "Predmet činnosti sa rozšíril o nákladnú cestnú dopravu, prenájom nehnuteľností, bytových a nebytových priestorov či zabezpečovanie služieb potrebných na prevádzku objektov, zariadení a budov," dodal Hubík.
Obalový a tlačiarenský producent dosiahol v minulom roku celkové výnosy na úrovni 1,89 mld. Sk. Grafobal, ktorý v minulom roku oslávil sté výročie svojho vzniku, v súčasnosti prevádzkuje štyri zahraničné závody, a to litovský Grafobal, a.s. Vilnius, český Grafobal, s.r.o. Slaný, bulharský Grafobal Bulgaria, a.s. Svoge a ruský Grafobal Don, s.r.o. v Rostove na Done.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 12:12