StoryEditor

Duslo Šaľa prepustí do konca roka 230 zamestnancov

01.06.2007, 15:03
Autor:
SITASITA

Chemická spoločnosť Duslo Šaľa prepustí do konca roka 230 zamestnancov. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca spoločnosti Daniel Šabík. Dôvodom je racionalizácia a zvýšenie efektivity práce. Prví zamestnanci odchádzajú v týchto dňoch. "Kritériom prepúšťania konkrétnych ľudí bola ich pracovná výkonnosť a iniciatívny prístup k riešeniu problémov. Na niektorých prevádzkach bol nadbytočný personál," povedal Šabík. Podotkol, že Duslo Šaľa zároveň naberá nových zamestnancov - od začiatku roka do začiatku apríla prijali 27 ľudí. Obsadili buď pozície, ktoré prepustení odmietli, alebo vznikli nové posty. Duslo Šaľa je najväčším zamestnávateľom v šalianskom okrese.
Chemická spoločnosť Duslo, a.s. Šaľa, vyrába gumárenské chemikálie, priemyselné hnojivá, pesticídy, disperzie a lepidlá. Šaliansku spoločnosť kontroluje česká sklupina Agrofert Holding, ktorá v apríli 2005 ukončila odkupovanie jej akcií a získala 99,98 -percentný podiel v Dusle.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. máj 2024 20:54