StoryEditor

Minister hospodárstva P. Rusko poprel príchod ázijského investora do Nitry

04.04.2005, 14:19
Autor:
TASRTASR

Minister hospodárstva SR Pavol Rusko dnes poprel informáciu, že do mesta Nitra sa chystá ázijský investor. Ten podľa minulotýždňových slov predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milana Belicu mal v pláne vybudovať v meste technopark, pričom by zamestnal 6 500 ľudí.
"Nerozumiem, odkiaľ to zobral. My o ničom nevieme. Do Nitrianskeho kraja je v hre veľká investícia, múdrejší budeme o niekoľko týždňov. Na projektoch sa pracuje, do polroku budeme vedieť oveľa viac, možno už niektoré aj budeme schopní ohlásiť," uviedol Rusko.
Ministerstvo hospodárstva (MH) a SARIO rokujú s mnohými investormi, ktorí majú záujem prísť aj do Nitrianskeho kraja. "Akékoľvek zverejňovanie informácií o vysoko citlivých rokovaniach s možným investorom ešte pred jeho definitívnym rozhodnutím pre Slovensko či pred podpísaním memoranda o spolupráci môže celú investíciu zmariť a v konečnom dôsledku spôsobiť komplikácie pri rokovaní s ďalšími investormi," upozornil ešte minulý týždeň hovorca MH Maroš Havran.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 23:06