StoryEditor

V Košiciach využívajú pri opravách partnerstvo verejného a súkromného sektora

20.07.2005, 14:08
Autor:
TASRTASR

Partnerstvo súkromného a verejného sektora (Public Private Partnership) pri letnej oprave miestnych komunikácií uplatnilo po prvý raz mesto Košice.
Cestné stavby, a. s., Košice a Inžinierske stavby, a. s., Košice získali viacmiliónové zákazky formou verejného obstarávania, pričom podmienkou výberu popri optimálnej cenovej ponuke bolo, že mesto neposkytne na práce preddavok či zálohu a financovanie prác zabezpečí stavebná firma. Mesto bude opravu splácať 10 rokov v mesačných splátkach, informovala dnes hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Zuzana Bobriková.
V 25. týždni už začali práce na Južnej triede s predpokladaným ukončením v 30. týždni. Finančný náklad je 25,8 milióna Sk a realizátorom prác sú Cestné stavby. Od 26. týždňa sa rozbehli aj práce na košickej Národnej triede. Inžinierske stavby by ich mali ukončiť v 34. týždni, pričom predpokladané náklady dosahujú 27,9 milióna Sk.
Podľa hovorkyne vo verejnej obchodnej súťaži vybrali aj dodávateľov na ďalšie tri stavby, ktoré sa začnú realizovať v nasledujúcich týždňoch. Cestné stavby získali zákazku na Toryskej a Ipeľskej ulici spolu za 45,5 milióna Sk a Inžinierske stavby na Rastislavovej ulici za 34,9 milióna Sk.
Práce sa týkajú stavebných úprav miestnych komunikácií, opráv živičného krytu vozoviek, výškovej úpravy obrubníkov, uličných vpustov a poklopov, opráv chodníkov s vybudovaním bezbariérových priechodov, doplnenia zábradlí, náterov, nového dopravného značenia a podobne, informovala Bobriková.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 23:35