StoryEditor

T-Mobile požiadal o ochranu "svojej" magenty

13.11.2007, 06:25
Mobilný operátor T-Mobile požiadal Americký patentový úrad o pridelenie ochrannej známky pre svoju korporátnu farbu. T-Mobile sa tak stane jedinou spoločnosťou v telekomunikačnom priemysle, ktorá bude môcť komunikovať prostredníctvom purpurovej farby ako súčasť vlastnej ochrannej známky.

Purpurová farba a jej príbuzné odtiene budú chránené v rámci ochrannej známky T-Mobile. Malo by sa tak predísť situáciám, keď viacero firiem použije zhodné, alebo príbuzné farby (farebné odtiene)  vo svojej grafickej komunikácii. Ochrana sa bude vzťahovať zatiaľ len na odvetvie telekomunikačného priemyslu. V praxi to znamená, že ostatné priemyselné odvetvia budú môcť aj naďalej využívať vo svojej grafickej realizácii purpurové farby.

 

Patentovanie farby je vo svete celkom bežné. K podobnému kroku pristúpili už aj niektoré významné svetové firmy. Medzi inými, napríklad sieť kaviarní Starbucks (zelená), mobilný operátor Orange (oranžová), medzinárodná doručovacia spoločnosť UPS (hnedá), či Telefónica.

 

Purpurovú farbu využíva vo svojej komunikácii aj spoločnosť Deutsche Telekom. Do jej skupiny patrí T-Mobile a niekoľko ďalších spoločností. Všetky z nich, aktívne využívajú benefity vyplývajúce z patentovej ochrany.

 

Zdroj: Kreativ.hu, ColourLover.com 

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 04:11