StoryEditor

Na Slovensku pribúdajú spoločensky zodpovedné firmy

11.10.2007, 08:03
Autor:
TASRTASR
Na Slovensku pribúdajú spoločensky zodpovedné firmy, ktoré sa formou darcovstva angažujú nielen v sídle svojich centrál ale aj tak, že sa to pozitívne prejavuje aj na živote tamojšej komunity.

Dôkazom toho je skutočnosť, že manažéri 9 firiem si v utorok 9. októbra prevzali certifikáty za používanie medzinárodne uznávaného štandardu na meranie komunitného investovania London Benchmarking Model (LBM). Ide o štandard komunitného investovania. Certifikáty im odovzdal veľvyslanec Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Michael Roberts na pôde Domova sociálnych služieb Gaudeamus v Bratislave. Podujatie pripravila Britská obchodná komora a Nadácia Pontis.

Metodiku štandardu komunitného investovania na Slovensku už uplatňuje 9 firiem, z nich 6 sú členovia združenia Business Leaders Forum (BLF). Členovia BLF sa snažia profesionalizovať nielen svoje darcovské stratégie, ale aj spôsob vykonávania svojej hlavnej podnikateľskej činnosti. Na ostatnom stretnutí združenie podporilo Etický kódex pre zavedenie eura na Slovensku a prijalo nových členov Holcim Slovensko a ENEL Slovenské elektrárne. Členskú základňu združenia už tvorí 18 firiem.

Meranie podľa LBM v tomto roku realizovali firmy Deloitte Audit, GlaxoSmithKline Slovakia, KPMG Slovensko, Orange Slovensko, Provident Financial, Tesco Stores SR, VÚB, Východoslovenská energetika a Západoslovenská energetika.

Informáciu TASR poskytla programová koordinátorka Nadácie Pontis Jana Ružická.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 22:33