StoryEditor

Atlas.cz je na predaj

16.11.2007, 10:57
Autor:
TASRTASR
Na českom internete sa schyľuje k jednej z najväčších transakcií v tomto roku. Portál Atlas.cz by mal získať zrejme už do konca roka nového majiteľa, favoritom na jeho kúpu je podľa dvoch zdrojov iDNES.cz spoločnosť CME, ktorej patrí televízia Nova.

"O prípadnom predaji Atlasu rokujeme s niekoľkými stranami. Všetko oznámime, až bude transakcia ukončená," uviedol bez bližších podrobností predseda predstavenstva Atlas.cz Petr Toman. Nova odmietla informácie iDNES.cz komentovať.

O predaji portálu, z ktorého nedávno odišlo niekoľko kľúčových ľudí vrátane generálneho riaditeľa, sa špekuluje posledné dva roky. Atlas patrí fondom rizikového kapitálu spoločnosti Epic Holding. Na českom internete už dochádza k spomaľovaniu nárastu počtu nových návštevníkov a prichádza obdobie prerozdeľovania trhu.

Pre americkú skupinu CME je investícia do internetu pri ochabovaní celkovej sledovanosti televízneho vysielania nutnosťou. Jej šéfovia už niekoľkokrát v priebehu posledného roka signalizovali, že sa blíži čas výraznejších investícií.

V prípade Atlasu by sa kúpna cena mohla pohybovať v radoch stoviek miliónov korún, zrejme však neprevýši hranicu pol miliardy. Firma nezverejňuje v obchodnom registri výsledky svojho hospodárenia, podľa skorších vyjadrení zástupcov Atlasu vlani presiahli jej tržby 200 miliónov Kč, v prepočte asi 248,4 milióna Sk.

Informoval o tom český denník Mladá fronta Dnes.

(1 CZK = 1,242 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 18:35