StoryEditor

Radičová považuje výroky Bernátka za nepravdivé a neakceptovateľné

14.01.2008, 13:24
Autor:
TASRTASR

Predloženie analýzy, na základe ktorej generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne (SP) konštatoval nevýhodnosť 2. piliera pre 1 milión sporiteľov, požaduje poslankyňa Národnej rady (NR) SR za SDKÚ-DS Iveta Radičová. Výrok Ivana Bernátka považuje za nepravdivý, neakceptovateľný a bezprecedentný.
"Verejne ho vyzývam a žiadam, aby okamžite verejnosti predložil analýzy, na základe ktorých si dovolil zneistiť 1 milión občanov. Verejnosť má právo vedieť, na základe akých podkladov prišiel k takýmto záverom, či to stavia na osobných odhadoch alebo na serióznych analýzach. Ak taký materiál neexistuje vyzývam ho, aby sme si verejne porovnali výstupy a výpočty," konštatovala exministerka práce Radičová na dnešnom brífingu SDKÚ-DS. Práve generálny riaditeľ SP by mal byť podľa Radičovej vecným a odborným garantom systému dôchodkového zabezpečenia. "Generálny riaditeľ by nemal stavať 2. pilier do konkurencie s 1. pilierom, pretože sú to spojené nádoby a cieľom systému je garantovať dôstojné dôchodky súčasným i budúcim dôchodcom," doplnila.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 00:28