StoryEditor

Audi chce na budúci rok po prvý raz predať viac ako milión áut

11.09.2007, 11:03
Autor:
TASRTASR

Nemecká automobilka Audi chce predať v tomto roku 950 000 áut. To by bolo asi o 5 % viac ako vlani. Dnes to na frankfurtskom autosalóne IAA povedal šéf Audi Rupert Stadler.
Vlani automobilka, ktorá je dcérou VW, po celom svete predala približne 905 000 áut. Stadler tiež potvrdil cieľ, že na budúci rok by Audi chcelo predať po prvý raz v histórii viac ako milión vozidiel. Automobilka tiež počíta v prebiehajúcom roku so zvyšovaním ziskovosti. "Vychádzame z toho, že prekonáme minulý rok," uviedol Stadler.
Počas prvých 8 mesiacov Audi predalo 656 600 vozidiel, čo je o 9,2 % viac ako v rovnakom období vlani. Automobilka v auguste stratila trochu tempo na ceste za ďalším rekordným rokom v dôsledku poklesu predaja v Nemecku. Na celom svete sa v auguste predalo 66 400 áut tejto značky, čo predstavuje 4,2-% medziročný rast. V júni a júli ešte rast odbytu dosiahol 9,2 %. Marketingový riaditeľ Audi Ralph Weyler však potvrdil celoročné ciele: "Celosvetovo uzatvoríme aj tento rok s rekordným predajom."
Stadler tiež nevylúčil otvorenie závodu v USA. K jeho výstavbe však nedôjde v najbližšej dobe. "Závod v USA má úplne iný strategický význam. Tu ide o dlhodobé plány." Jeho výstavba prichádza do úvahy v priebehu 3 až 5 rokov. Predpokladom je ďalší rast dopytu v USA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 14:14