StoryEditor

Návrhy ministerky Tomanovej prinesú podľa Brocku zbytočné náklady

04.09.2007, 16:29
Autor:
TASRTASR

imoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR po obedňajšej prestávke pokračuje rozpravou k jedinému bodu rokovania, ktorým je návrh opozičných poslancov na vyslovenie nedôvery ministerke práce, sociálnych vecí a rodiny Viere Tomanovej.
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR podľa podpredsedu KDH Júliusa Brocku vedie kampaň proti sporiteľom v 2. dôchodkovom pilieri a správcom ich peňazí a výroky ministerky ohrozujú stabilitu dôchodkového systému. Pripravované otvorenie 2. piliera v 1. polroku budúceho roka, domnieva sa Brocka, vyústia do inak nepotrebnej presvedčovacej kampane dôchodkových správcovských spoločností (DSS), ktorá si vyžiada stovky miliónov korún. "Návrhy a chyby tejto ministerky sú veľmi nákladné. Ak pritom tieto návrhy, ktoré vychádzajú z dielne MPSVR, nemajú poškodiť sporiteľov, tieto náklady sú nevyhnutné," vyhlásil Brocka.
Argumenty podporujúce odstúpenie ministerky Tomanovej sú podľa Kláry Sarközyovej (SMK) také evidentné ako málokedy. "Dokonca by stačilo len trochu sebareflexie a dnešná mimoriadna schôdza by sa ani nemusela konať," vyhlásila opozičná poslankyňa s tým, že ministerka práce by mala odstúpiť sama. Vyslovovanie nedôvery v parlamente je pritom jediná zákonná cesta, ktorá na odvolanie ministra opozícii ostáva. "Týmto spôsobom chceme verejne upozorniť na odborné a morálne zlyhanie člena vlády a budeme to hovoriť hlasno a vždy, keď budeme mať pocit, že pochybia," dodala Sarközyová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 06:17