StoryEditor

Na Ukrajine spadlo malé lietadlo. Zomrelo päť Čechov

09.12.2007, 18:43
Malé charterové lietadlo sa v nedeľu podvečer zrútilo na Ukrajine. Stroj letiaci z Českej republiky spadol neďaleko druhého najväčšieho kyjevského letiska Žuljani.

Nehodu neprežilo päť ľudí, podľa ukrajinských úradov všetko boli českí občania. "Išlo o malý stroj so šiestimi ľuďmi na palube. Nepodarilo sa mu doletieť na letisko," potvrdila hovorkyňa letiska Žuljani. Lietadlo typu Beechcraft 90 nepatrilo žiadnej ukrajinskej leteckej spoločnosti, bolo registrované v Nemecku.

Podľa očitých svedkov lietadlo vybuchlo krátko pred 16.45 hod. vo vzduchu pri pristávacom manévri. Polícia sa pri vyšetrovaní zameriava na technické problémy pri pristávaní alebo nezvládnuté riadenie pilota.

České médiá oznámili, že malé desaťmiestne lietadlo so štyrmi cestujúcimi a dvoma členmi posádky štartovalo z Hradca Králové. Zrútilo sa do poľa pri diaľničnom okruhu neďaleko obytných štvrtí, asi 20 minút jazdy autom od centra ukrajinskej metropoly. Okamžite po páde začal stroj horieť. Nad Kyjevom bola v čase havárie hustá hmla. Ministerstvo obrany v Prahe potvrdilo, že určite nešlo o lietadlo českej armády.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 19:22