StoryEditor

Informačná kancelária EP v Bratislave

04.02.2003, 23:00

Vo štvrtok 30. januára bol na krátkej návšteve SR predseda Európskeho parlamentu (EP) Pat Cox. Bratislava bola po Budapešti druhou zastávkou na jeho bleskovej ceste po stredoeurópskych krajinách, počas ktorej v nich otváral Informačné kancelárie EP.
Stretol sa s prezidentom SR Rudolfom Schusterom, predsedom NR SR Pavlom Hrušovským, členmi rôznych výborov a poslaneckých frakcií parlamentu, s ktorými diskutoval o príprave referenda o vstupe SR do EÚ, činnosti EP, ako aj o účinkovaní slovenských pozorovateľov v ňom i o budúcoročných voľbách do EP, na ktorých by sa už mali zúčastniť aj slovenskí voliči.
P. Cox otvoril tiež v starej budove NR SR na Župnom námestí v Bratislave Informačnú kanceláriu Európskeho parlamentu, ktorá bude slúžiť ako kontaktná adresa nielen pre potreby volených zástupcov ľudu, ale aj pre všetkých záujemcov o činnosť tejto jedinečnej inštitúcie. V krátkom vystúpení upozornil na význam kancelárie, ktorá bude tiež prispievať do diskusie o význame EÚ a jej inštitúcií a vhodne doplní doterajšiu činnosť Delegácie Európskej komisie na Slovensku. Pri tejto príležitosti odovzdal P. Hrušovskému zástavu EÚ, ktorá bude viať na budove ako symbol našej blížiacej sa príslušnosti do veľkej európskej rodiny.
Žiaľ, kancelária ešte nemôže plnohodnotne fungovať, lebo jej vedúci Azelio Fulmini sa momentálne zotavuje po operácii.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/europa, menuAlias = europa, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 23:35