StoryEditor

Tieň podozrenia padá na celú koalíciu

02.03.2003, 23:00
Hoci s neštandardnými metódami vládnutia sa vo všeobecnosti spájajú skôr Mečiarove vlády, korupcia nie je cudzia ani dvom Dzurindovým. Prečítajte si hlavnú tému aktuálneho vydania časopisu Formát.
  • Dáme vám za to 50 miliónov...
  • Stále platí Mečiarovo: Víťaz berie všetko!
  • Zákon s dierami

    O korupcii, čo (nám) pije krv

    Bežná provízia - 10 percent

    Komentár - Kto tu hrá fér

    Politické nominácie po roku 1994

    Nominanti do bánk

    Keď bol Béla Bugár v minulom volebnom období tri -- štyri mesiace podpredsedom Národnej rady SR, prišla za ním istá skupina. "Vtedy som ešte prijímal 'hocikoho`," spomína aj súčasný podpredseda parlamentu. "Návšteva" vraj mala záujem o väčšiu zákazku za 200 mil. Sk od Transpetrolu. "Opýtal som sa ich, čo s tým mám spoločné ja, a poradil som, nech sa obrátia na riaditeľa. Ten človek vytiahol dokonca materiál, ktorý hovoril o tom, ako generálny riaditeľ a ja riadime Transpetrol. Vyhodil som ho. On sa mi potom začal vyhrážať, že to dá do novín. Povedal som mu, že v poriadku a že z toho bude okamžite súdny proces. Tak rýchlo túto kanceláriu ešte neopustil nikto," opisuje svoj zážitok Bugár.
    Podľa Bugára sa ani kvôli stovkám miliónov neoplatí zničiť dobré meno strany. Dôvera je totiž jednorazová. "Samozrejme, nehovorím, že nemáme sponzorov. Aj teraz sme dostali od jedného pána, ktorý je dôchodca, milión korún na dokončenie nášho budúceho sídla. Prišiel, povedal, že dostal peniaze z reštitúcií, a dal nám dar. Ale neexistuje, aby sme mali s niekým podpísanú zmluvu o spolupráci alebo čokoľvek podobné," vysvetlil Bugár.
    Badžgoňove telefonáty. Prepisy údajných telefonátov podnikat...

    Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
    Zostáva vám 85% na dočítanie.
    menuLevel = 2, menuRoute = dennik/iformat, menuAlias = iformat, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
    18. máj 2024 07:35