StoryEditor

Počítače to obľubujú studené

09.10.2007, 00:00

Utíšte svoj zdroj
Thermaltake uvádza zaujímavé riešenie chladenia, ktoré tentoraz integroval do počítačového zdroja Dual Power 520 W. Tento zdroj má dva stupne chladenia. Prvý je pasívny režim, ktorý funguje pomocou hliníkových platní so zárezmi po obvode zdroja. Zárezy odvádzajú teplo do prostredia. Pri využití tejto časti však nesmie počítač spotrebovať viac ako 380 W. Ak túto hranicu prekročí, okamžite sa zapne sekundárne chladenie pomocou aktívneho ventilátora. Toto riešenie je však podľa našich skúšok na rozdiel od bezhlučného pasívneho chladenia dosť hlučné.
Zdroj obsahuje sedem štvorpinových konektorov na disk alebo mechaniky, dva porty na disketové mechaniky, 4 konektory SATA, 1 port PCI-Express, jeden 8- a jeden 4-pinový konektor a nakoniec napájanie pre základnú dosku. Nevýhodné je, že jednotlivé káble nie sú odpojiteľné a prebytočné káble vám môžu v skrinke prekážať. Zdroj je vypracovaný v čiernej farbe, pričom všetky káble sú obalené v čiernej sieťovine. Na časti zdroja, ktorú vidieť v zadnej časti skrinky, sa nachádza modro podsvietené logo výrobcu.
Cena: 5 872 korún
Požičal: TNTrade

Vodné chladenie na maximum
Thermaltake uviedol chladiaci element na procesor s označením Aqua RX series-R2. Skladá sa z dvoch častí, prvou je medený spodný výmenník tepla, ktorý sa montuje na procesor. Druhú časť tvorí cirkulačná nádoba, ktorá je vysoká 6 centimetrov a má dve komory. Dvojkomorový systém zaisťuje, aby voda stále cirkulovala a aby tak v elemente nezostávala teplá voda. Vnútri komôr sa nachádza 13 medených rebier, ktoré sú so spodným výmenníkom tepla prepojené dvoma heatpipe. Takto systém zabezpečuje efektívne odovzdanie tepla z procesora do cirkulujúcej vody. Chladiaci element sa namontuje na procesory LGA775, AMD K8 a AMD AM2. K chladiču nájdete v balení aj nadstavce na 1/4 a 3/8 palca. Na spodnej strane elementu je aj modrá LED, ktorá sa na základnú dosku pripája pomocou 3-pinového konektora.
Cena: zatiaľ nestanovená
Požičal: TNTrade

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 12:23