StoryEditor

Anketa: Ktorý z produktov stavebnej sporiteľne odporúčate rodine s deťmi?

20.06.2012, 00:00

Kamil Timura, riaditeľ odbytu Prvej stavebnej sporiteľne
Rodičom odporúčame, aby zmluvy o stavebnom sporení  uzatvorili nielen pre seba, ale aj pre svoje deti. Keďže každý sporiteľ má nárok na jednu štátnu prémiu, rodine, ktorá môže sporiť viac ako 663,9 eura ročne sa oplatí, ak viacej jej členov uzatvorí zmluvu o stavebnom sporení. Najvýhodnejšie parametre má sporenie pre deti JUNIOR EXTRA s EXTRA ISTOTOU. Znamená to, že v prípade úmrtia rodiča alebo zákonného zástupcu dieťaťa, ktorý je uvedený v zmluve o stavebnom sporení, bude PSS pokračovať v sporení pravidelnými mesačnými vkladmi až do nasporenia polovice cieľovej sumy, maximálne do 10 tisíc eur.

Z našich 800 tisíc klientov má detské stavebné sporenie uzatvorených až 20 percent. Dieťa bude mať po dosiahnutí dospelosti na sporiacom účte nasporenú peknú finančnú sumu a zároveň bude spĺňať podmienky na čerpanie stavebného úveru s úrokom 4,7 % ročne, s nemennou úrokovou sadzbou počas celej doby splácania. Členovia rodiny môžu kedykoľvek bezplatne spojiť svoje zmluvy o stavebnom sporení, zvýšiť tak nasporenú sumu na jednom účte stavebného sporenia a požiadať o úver.

Daniela Vlčková, komunikácia a PR Wüstenrot stavebná sporiteľňa
Pre 4-člennú rodinu s dvomi neplnoletými deťmi je výhodné uzavrieť Sporenie ISTOTA, na ktorom môžu figurovať obaja rodičia, a pre každé z detí je výhodné Sporenie Krôčik. Rodičia (spolu na jednej zmluve) zaplatia len jeden poplatok za uzavretie zmluvy o stavebnom sporení, ktorý je znížený na 0,9 percenta z cieľovej sumy. Klienti v prvom roku z neho zaplatia len jednu šestinu, aj to až k 31. decembru, bez ohľadu na to, v ktorom mesiaci zmluvu uzatvoria. Podobne to je aj v nasledujúcich rokoch sporenia. Uzatvorením sporenia Krôčik pre každé z detí získajú okrem možnosti zúročenia vkladov 2 % ročne a 10 % štátnou prémiou aj polovičný poplatok za vedenie účtu a k tomu zdarma dve rôzne poistenia. Konkrétne poistenie zákonného zástupcu dieťaťa pre prípad úmrtia s následným dosporením a tiež poistenie trvalých následkov úrazu dieťaťa do 3 500 eur. Dieťa má automaticky a bezplatne dvojité poistenie platné počas šiestich rokov sporenia, prípadne do 18. roku veku.

Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB Finančnej skupiny
Ak cieľom stavebného sporenia je postupne deťom našetriť do budúcnosti, je výhodné uzatvoriť každému klientovi samostatnú zmluvu o stavebnom sporení, sporiť pravidelne mesačne a využívať pásmové úročenie. Pri produkte Profit Kľúčik ponúkame 50 percentnú zľavu z poplatku za uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení (17,50 eura) pre všetkých maloletých do 18 rokov. Navyše získujú zmluvu pre rodičov 1 + 1 zdarma (zmluva jedného rodiča 40 eura, k tomu zdarma zmluva pre druhého rodiča, príbuzného alebo známeho), možnosť výberu 500 eur z nasporenej sumy po dvoch rokoch sporenia bez poplatku. Ak rodina plánuje v blízkej budúcnosti stavať dom, kupovať byt, je vhodné zainteresovať do stavebného sporenia všetkých členov rodiny pre získanie štátnej prémie. V tomto prípade odporúčame produkt Investujte so stavebným sporením -- až osem štátnych prémií v jednom stavebnom sporení.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 16:02