StoryEditor

Personálne zemetrasenie v Chemku

10.10.2005, 00:00
Akcionári Chemka Strážske na mimoriadnom valnom zhromaždení v piatok schválili zmeny v stanovách a v personálnom zložení vrcholných orgánov spoločnosti.

Akcionári Chemka Strážske na mimoriadnom valnom zhromaždení v piatok schválili zmeny v stanovách a v personálnom zložení vrcholných orgánov spoločnosti.
Predsedom predstavenstva sa stal Andrej Ješka, ktorý je od 26. septembra aj generálnym riaditeľom Chemka. Členmi predstavenstva sú ďalej obchodný riaditeľ Rudolf Balažovič a personálny riaditeľ Milan Urbanovský. Akcionári odvolali z predstavenstva Dušana Hordoša, Martu Tomčíkovú, Ivanu Piňosovú a Vladimíra Kováčika. Zmeny nastali aj v dozornej rade, namiesto odvolaných Milana Špaka, Michala Hoľka, Jozefa Greňa, Romana Teťáka a Romana Kováča sú jej novými členmi Michal Bartók, Ján Partila, Vladimír Lalinský a Vladimír Kováčik.
"Chceme vytvoriť profesionálne predstavenstvo, bez doterajších zástupcov akcionárov. Zmeny v stanovách sa týkajú zníženia počtu členov predstavenstva z doterajších piatich na troch, úpravy kompetencií a zladenia textu stanov s Obchodným zákonníkom. Dozornú radu tvoria dvaja zástupcovia akcionárov, dvaja zástupcovia manažmentu a zostávajúci členovia budú zvolení z radov zamestnancov," informoval Ješka.
Obdobne sa zmenili stanovy a štatutárne orgány dcérskych firiem Chemka. Na mimoriadnych valných zhromaždeniach ich potvrdili akcionári Chemzy, Chemstra, Zelmy, Prvej hasičskej, Hnojív, Energetiky a Ekologických služieb. Do orgánov týchto firiem nastúpili manažéri a členovia predstavenstva a dozornej rady Chemka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 13:26