StoryEditor

Philips sklamal analytikov

19.04.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Holandský elektronický koncern Philips Electronics zaznamenal v prvom štvrťroku 2006 nižší čistý zisk, než očakávali analytici. Čistý zisk koncernu dosiahol 160 miliónov eur, čo je v prepočte asi šesť miliárd korún, v porovnaní so 117 miliónmi eur v prvom kvartáli minulého roka. Analytici v priemere očakávali čistý zisk na úrovni 221 miliónov eur.
Bankrot spoločného podniku LG.Philips Displays zaťažil výsledok nekonsolidovaných spoločností 45 miliónmi eur a tieto dosiahli v prvom štvrťroku stratu 36 miliónov eur. Analytici očakávali zisk vo výške 26 miliónov eur, napísala agentúra Reuters.
Tržby holandského koncernu však v prvom štvrťroku vzrástli nečakane rýchlo na 7,37 miliardy eur zo 6,64 miliardy eur v rovnakom období minulého roka. Trh očakával tržby na úrovni okolo sedem miliárd eur.
Kvartálne hospodárske výsledky poukazujú podľa firmy Philips na dosiahnuteľnosť strednodobého cieľa ročného rastu tržieb o päť až šesť percent, ako aj cieľa marže prevádzkového zisku v rozmedzí od siedmich do desiatich percent.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 09:45