StoryEditor

O majetok 1. garantovanej sa hlási aj Bluebull Slovakia

23.05.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Akcionárske pomery v 1. garantovanej sú turbulentné. Hovorca firmy Ján Zach včera oznámil, že na minulotýždňovom stretnutí predstavenstva a dozornej rady predložili traja členovia dozornej rady "šokujúce požiadavky akejsi žilinskej skupiny akcionárov". "Tá požaduje previesť najlukratívnejšie časti majetku 1. garantovanej na nimi určenú firmu, či dokonca odkúpiť akcie 1. garantovanej samotnou spoločnosťou od nimi vybratých akcionárov za netrhovú, nadhodnotenú cenu," uviedol Zach.
Niektorí členovia dozornej rady sa v prípade nesplnenia ich požiadaviek podľa Zacha vyhrážali, že budú negatívne ovplyvňovať priebeh pripravovaného valného zhromaždenia. "Požiadavky prečítal Ivan Zubácky, ktorý súčasne priznal, že na ich formulovaní sa aktívne podieľal aj podpredseda predstavenstva Dušan Lukášik. Ten už pred časom požadoval od 1. garantovanej skoro 47 miliónov pre svoju firmu Bluebull Slovakia, údajne za poradenskú činnosť. Nevyplatenie tejto neoprávnenej požiadavky znamenalo, že Lukášik sa odmietol odvtedy zúčastňovať na zasadaniach predstavenstva," konštatoval Zach.
Lukášik tvrdí, že zmluva medzi firmou Bluebull Slovakia a 1. garantovanou bola podpísaná začiatkom mája minulého roka a má svoje obchodné podmienky.

"V súlade so znením Obchodného zákonníka mala dozorná rada 1. garantovanej posúdiť, či zmluva obsahuje podmienky obvyklé v bežnom obchodnom styku vzhľadom na to, že po vstupe do orgánov spoločnosti koncom mája som prijal funkciu podpredsedu predstavenstva," konštatoval Lukášik.
Aj keď bola podľa neho urobená analýza nárokov na likviditu spoločnosti, "nedošlo k rokovaniu s vedením spoločnosti nad dokladmi a skutočnosťami, prezentované údaje nemajú charakter fakturovaných čiastok". Podľa Lukášika je potrebné dať bokom emócie a nezverejňovať údaje, ktoré tvoria predmet obchodnej zmluvy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 10:41